ara ens agraden altres coses (I)

Hola, com que aquest blog és gratuït, avui passem gratuïtament al món de la cosa visual, especialment de la cosa visual i petita. Sin más preámbulos, dos exemples ben aconseguits i molt feliços de gent que es dedica (amb més o menys pena i glòria) a aquesta empresa. 

1. Slinkachu, pseudònim (espero) del creador de "Little people". Sí, tots els coneixeu, són aquests mini-ninotets de plàstic que viuen en un món petit inserit en el nostre món gran, gris i perillós. El patró acostuma a ser sempre el mateix: una foto on veiem els personatges en qüestió i dues fotos que s'allunyen cada cop més, de manera que "descobrim" (sí, s'intuïa) que el llac no és més que un bassal, la serp no és més que un cordill i l'illa gegant no és més que una pilota de tennis. Contrast entre el món real i el món petit, bon humor, playmòbils. Potser no ens canviaran la vida, però ens cauen bé. 





2. El segon i estimadíssim descobriment és Frank Kunert, un bon home calb i simpàtic nascut a Frankfurt ja fa uns quants anys. Fotògraf o constructor de móns, la gràcia de Frank Kunert és que 1) ho fa tot a mà i 2) té molta gràcia (aquest és un blog científic). Zero fotomontatge, zero animació per ordinador: plastilina, cartrons, pintures i coses analògiques diverses. Com en els vells temps, visca! Kunert, que pot passar-se mesos creant una maqueta que el satisfaci, juga amb tot el tema de les ironies que podrien aparèixer en un context la mar de normal: imatges que ens hauríen de ser familiars però on veiem que hi ha alguna cosa que no funciona. Ironia, contrast entre el món quotidià i els surrealismes diversos que apareixen com si res, subtilitats. En som fans. 

"In Vino Veritas"
"La vida continua"
"Hansel i Gretel estan plens"
"Menú a deux"
"Ens casem!"
Exemple de maqueta.