SENSE TU

Sense tu

Em recordo
de tu,
i no en tinc prou
amb els teus ulls,
amb la teva veu.
Em sedueix
aquest joc de paraules
vives,
inquietes,
juganeres.

Recordo el teu somriure
i, desitjo,
tornar a veure’t
amb l’alegria neguitosa
de la primera trobada
de la primera paraula viva.

LA TELA


LA TELA,
La tela és fosca com la part oculta de l’ésser humà; la seva negritud cobreix algunes esperances, alguns anhels. Somnis morts, somnis que mai trobaran el camí correcte de la seva realització, il·lusions perdudes entre sanglots congelats. Gel que talla les entranyes quan el patiment obre les seves portes i corre a la seva trobada. Ulls mullats que senten la punxada d’un ganivet capaç de travessar totes les capes de l’ésser; vestidures que al llarg dels anys han anat protegint-lo, i ara despullat de qualsevol sentiment tremola indefens amb tota la intensitat del món, sentint cada dia més a prop la seva dissolució. El cel està al seu pensament. Cel infinit que no pot tocar, però que mira des de la seva petita existència, bellesa excitadora d’emocions i de sensacions intenses. Plou. Gotes de pluja que calen, calladament, fins ensorrar totes les seves resistències. Pensaments eterns que viatgen des de la terra al cel, del cel a la terra, cercant històries d’éssers humans que dialoguen i conversen des de l’enteniment i la comprensió. Set de vida; aigua transparent que es precipita amb força pel riu d’una memòria finita, estavellant-se dins la immensitat d’oceans plens de misteris i d’encants, de silencis i de remors, de colors i de tonalitats. Alquímia de color que permet transformar l’argent en or, la guerra en pau, la tristor en alegria, la ignorància en coneixement i l’obscuritat en llum. Llum de blau, de cel, de mar, d’ulls, de pluja, d’inspiració, d’alegria, d’interès, de confiança, d’amabilitat... Blau d’univers infinit: blavós, blavenc, blavís, atzur, blau cel, blau marí, lapislàtzuli, blau d’ultramar, blau d’indi...blau entenedor dins del cor d’un ésser humà.

Il·lustració per a un article de la Directa

Ilustración para un artículo de "la Directa"

Ilustração para um artigo de "la Directa"




melanina typography

Com ja us vaig comentar, la cara de cabrejat ke hi ha més avall tenia un motiu. Doncs és akest... el Xavi Solé i jo (http://latrintxera.blogspot.com/) vem crear una tipografia amb la nostra esquena al sol. El projecte encara és en procés....

Como ya os comenté, la cara de cabreado ke hay más abajo tenía un motivo. Pues es este...
el Xavi Solé i yo (http://latrintxera.blogspot.com/) creamos una tipografía con nuestra espalda al sol. El proyecto todavía està en proceso....

Como eu ja discutí, o meu rosto com raiva de abaixo tinha um motivo. Pois, isso é ... o Xavi Solé (http://latrintxera.blogspot.com/) e eu criámos uma tipografia com as costas para o sol. O projeto ainda está em andamento....


Karles Sànchez (jo) encara se'm veu - aún se m ve - ainda é

Xavi Solé

Dels grisos als blaus... de los grises a los azules... de cinza para azul...

El número de la Directa d'aquesta setmana, és un document imprescindible d'anàlisi de les manifestacions del passat dia 18 de març a Barcelona.

El número de la Directa de esta semana, es un documento imprescindible de análisis de las manifestaciones del pasado dia 18 de marzo en Barcelona.

O número de "la Directa" esta semana, é um documento fundamental da análise das manifestações do 18 de março passado, em Barcelona.






Akesta és la seva democràcia

esta es su democracia...

esta é a sua democracia...

http://blip.tv/file/1891138


sense comentaris == sin comentarios == nenhum comentário

LA PIRULETA VERMELLA


LA PIRULETA VERMELLA

La despulla del seu paper de cel·lofana transparent i obre llicenciosament els seus ulls per observar tot el seu atractiu. La boca. Entreobre la boca, com si fos la primera vegada que se sent temptat. La mira, cada vegada la sent més a prop i llavors els seus llavis s’obren lentament, amb dolcesa i suavitat, la introdueix dins la seva boca i el seu cos vermell comença a tremolar. Tasta amb timidesa el seu bord i lentament va descrivint el seu cos entre els seus llavis com si la sentís per primera vegada, i la fica al seu interior per sentir-la plena i sencera. Llavors el desig neix als llavis i a la boca gaudint de mil i una sensacions. Entre totes, ella ha estat l’elegida amb suprema llibertat, per sentir l’olor de primavera i el sabor d’ardors prohibits.
Descansa la llengua als dents i la mossega amb tendresa, no vol fer-li mal; juga amb la fragilitat de la seva forma i un perfum dolç i estrany li envaeix de noves impressions llibertàries. I sent la boca plena d’imaginació, de dolcesa i de maduixa. I al desfer-la percep que el sabor és més fort i al fragmentar una miqueta el seu cos, sent la humitat del gust i del plaer. Nota com els llavis continuen amarats, la llengua mullada i com dins de la boca, naufraga el sabor d’una piruleta vermella i encisadora. Un senzill bé dins d’una economia complicada.

recordant... recordando... lembrança...

bones! doncs mentre vaig pintant, us deixo un seguit d'imatges de com es vaig fer el cartell actual de la Bauma. ciau!

**buenas! pues mientras voy pintando, os dejo unas cuantas imágenes de cómo hice el cartel actual de la Bauma. ala.

**oi! enquanto estou pintando, deixo com vocês algumas fotos de como eu fiz o cartel atual da Bauma. ciaou!


















acabant la feina... terminando el trabajo... acabamento trabalho...




acabat...just abans de col·locar-lo.terminado...justo antes de colocarlo.concluída... pouco antes da colocação














començant a treballar de debò... començando a trabalhar realmente...

doncs si, ja tenint el taller en un raconet del sud... la setmana passada ja vaig començar a treballar-hi. En breu podreu comprovar-ho.
Ah! a partir d'ara segurament traduïré al castellà part dels missatges, així la gent que vaig coneixent per akí no tindran cap problema per a poder llegir-lo (tot i que els escrits no són la part important).


**ya teniendo el taller en un rincón del sud... la semana pasada pude comenzar a trabajar. En breve podreis comprovarlo.
**com o meu espaço pra desenhar num canto do sul ... na semana passada, eu comecei a trabalhar. Em breve vocês podem verificar.


preparando las imágenes - preparant les imatges - preparando as imágems


mi taller super-ordenado - el meu taller super-endreçat - o lugar súper-ordenado

LA TELEVISIÓ UN MITJÀ EFÍMER


La televisió un mitjà efímer,

Apago la televisió i em pregunto, és que no hi ha responsables que es plantegin que està passant amb alguns mitjans de comunicació? És què ningú es belluga a la cadira al donar la retransmissió de mentides, violència i insults?

Aquesta indiferència de compromís social no tan sols la troben en programes de famosos i femelles de llavis i pits operats, sinó també en programes de cinquanta-nou minuts on temes importants com la política són tractats de forma lleugera i superficial. La televisió actual només vol productes en sèrie, barats, sense cap mena de transcendència ni de reflexió.

Sóc conscient que la televisió és un mitjà efímer i d’entreteniment, i que mai assolirà la profunditat per exemple de la literatura i de la filosofia, però això no vol dir que no tingui en compte el seu deure social, i inclús el seu deure estètic. El poder de mobilització i de ressò de la televisió és impressionant, però sembla ser que els seus encarregats, directors i supradirectors no volen adonar-se de la responsabilitat educativa, formativa i informativa d’aquest mitjà de masses. Un exponent més que mostra que davant el factor econòmic tot resta anul·lat.

Només dir que és una llàstima que la televisió amb programes plens de xafarderies i superficialitats, desaprofiti aquesta eina bàsica per a la formació, per a l’educació, per a la preservació del planeta, per a la difusió dels quasi desapareguts valors humans, per a la pau i la solidaritat, i per a la democratització de la nostra societat.

ALTA TEMPERATURA


Alta temperatura,

Amb els dits
recorro la teva cara
toco les teves galtes
i rellisco pels teus llavis.

Em cremen els dits,
el teu contacte és foc ardent.
Alta temperatura,
que apuja el meu cos,
de batecs i esgarrifances.

És el llenguatge secret
del contacte i de l’amor.

Darrera l’obscuritat de l’habitació
parla la nuesa de cossos entrellaçats.

LA FINESTRA DE CLÀUDIA

La finestra de Clàudia,

Després de dies de sol intens per fi havia començat a ploure i les gotes de pluja anaven caient sense cap mena de sentit per la finestra. Abrigada en el sofà d'Ikea, amb la calefacció posada mentre menjava una galeta i bevia un tallat, anava llegint el llibre El mausoleu del desig i l'esperança.
De tant en tant, s'aixecava, mirava per la finestra, i pensava en com s'anirien desenvolupant els propers esdeveniments.
Anava a beure el darrer glop de tallat quan van trucar a la porta. Va saltar del sofà amb la lleugeresa d'un gat desimbolt. Va obrir la porta; allà estava la cartera amb un cert posat de cansament, va lliurar-li la carta i l'avís de recepció per a què el signés.
Amb la carta a les mans i la curiositat abocada al pit es va apropar a la finestra. Al carrer hi havia poca gent, tan poca que es podien comptar les persones que encara trepitjaven el carrer, aquell vespre de febrer. Els arbres dels jardins bevien l'aigua de pluja com un assedegat perdut al desert, que de prompte, es troba amb un oasi. Els colors del rètol de la papereria cada dia estaven més desgastats com els seus propietaris; abans de la papereria havia hagut una botiga de mobles, al final acabaria essent una botiga de xinesos.
A la vorera d'endavant es va aturar un taxi. Una dona elegant, vestida tota de negre, amb ulleres de sol, es va baixar del cotxe, portava una bossa gran de xarol a la mà. Va veure com un home bastant atractiu li va lliurar uns papers, i a l'instant van marxar. L'home va tornar camí enrera, i la dona va entrar al bloc de pisos que estaven davant de casa seva.
Aquella escena li va fer pensar que potser ell era un detectiu, i ella una dona rica que l'havia contractat per a què espies al seu marit infidel. Mirar per la finestra obria tot un ventall de possibilitats imaginàries.
Una gota grossa de pluja es va aturar just davant dels seus ulls. Una gota detinguda en el temps. Va deixar la carta sobre la taula del menjador, i va obrir la finestra; volia sentir l'olor de la pluja, dels arbres; la humitat de la terra. Va deixar que la pluja rellisques per les palmes de les mans, i va recordar quant li agradava de petita saltar damunt els tolls d'aigua, i per un moment, va pensar en aquell uniforme divertit, que la mama li feia posar els dies de pluja: les botes blaves de plàstic i el paraigua de lunars.
El carrer gris li va produir una sensació de buit i fredor. Es va allunyar de la finestra. La nit començava a fer acte de presència i aviat el carrer s'il·luminaria amb la llum nostàlgica dels antics fanals. Aquells que els veïns del barri havien salvat del darrer projecte urbanístic de millora del barri, que l'Ajuntament els havia proposat. Al final van aconseguir que les seves faroles no es canviessin per unes llums lumíniques sense cap mena de personalitat. Els fanals del carrer de la lluna tenien història.
Va mirar la carta amb indiscreció. La va despullar, i amb un reservat silenci es va asseure al sofà a llegir-la. La filera de coixins amb formes, colors i mesures diferents la van acompanyar en la lectura. Un cop llegida, la va trencar en mil diminuts bocins. No va dubtar, va obrir la finestra i els va deixar caure com si fossin petits volves de neu. Al carrer l'aigua de la pluja va netejar la sang de les paraules assassinades.

caminant...

apa... records al barri...ja ens veurem. Arreveure.
Trasllado el taller, i amb ell vaig darrere. Salut!

Ara aniré actualitzant més que mai (espero)...........


SÓC DONA

Sóc dona


Sóc un gra de sorra
petit a l’univers.

Sóc un soroll de riu
que rellisca per l’aigua del cim.

Sóc un cant de fulles,
d’arbres enamorats.

Sóc l’ocell lleuger
que bat les ales al cel.

Sóc pit de dona
fet de terra i univers.

LA CRISI

Aquest matí d’aromàtic cafè
unes lletres congelades
inunden els ulls
amb la crisi monetària.

Diuen els diaris
Quan durarà la crisi?
Haurem d’estalviar?

Diuen els diaris,
els petits grans estalvis;
el finançament dels contractes;
els nous convenis;
la baixada de les cotitzacions.

Noticies narrades
en pàgines senars.



SILENCI I AMOR

Silenci i Paraules. Hem parlat tants dies, tantes vegades que ens hem carregat de paraules i versos; tu no has llegit mai en veu alta, la teva veu ha restat callada, protegida de qualsevol opinió; jo no recordo mai haver escoltat cap comentari teu. Hem jugant tant a l’amagatall que se’ns oblida que un dia també varem jugar des de la realitat; quin goig trobar noves invencions per continuar engrescant-nos i fer de la incertesa la constant certesa d’un joc infinit de paraules.
Riem tota l’estona, tu t’amagues cada cop que jo insisteixo en reclamar la teva atenció, per aquest empenyorament meu, en inventar històries, relats i poemes. Arriba la nit i em faig la dormida però aprofito una estona l’energia estel·lar per pensar en nous jocs i en noves aventures, i de nou al matí m’aixeco plena de vitalitat i d’il·lusió.
Les coses viren i es confonen, però nosaltres sabrem sempre quin és el camí que ens porta a la màgia de la ficció. Et recordaré amb la camisa blava i el somriure seductor; et pensaré ballant a la pista de ball; et rememoraré mirant des de lluny les esteles de la nit. I així amb records continuaré omplint de mots el meu quadern blau, el meu cel a la terra. Han passat els anys però no he oblidat res, cap detall; tinc la seguretat que des de la distància caminem junts. Tot està al meu cap. I tu ets a prop.
Paraules i amor!